Запеканка от червена леща с яйца и сусам
Необходими продукти:
- 180 грама червена леща
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 50 грама кашкавал
- 1/2 връзка магданоз
- 450 милилитра вода
- 2 супени лъжици сусамови семена
- по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява (180 градуса), докато приготвите лещата.
Настържете моркова, лука наситнете и ги запържете. Добавете лещата, налейте водата и изчакайте тя да заври. Тогава подсолете, затворете с капак, намалете котлона и оставете сместа да се готви в продължение на 20 минути (течността трябва да се поеме изцяло от зърната).
Когато свалите лещата от огъня, охладете я малко и чукнете в нея яйцата, добавете кашкавала (рендосан) и наситнения магданоз. Разбъркайте добре всичко и прехвърлете в предварително намазнена тава.
Поръсете сместа със сусам и изпечете за 25-30 минути.
Запеканката се поднася като гореща гарнитура или основно ястие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Супа от леща с гъби
- Бобови култури
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Къри с червена леща, нахут и спанак
Коментари към Запеканка от червена леща с яйца и сусам