Супа с леща, нахут, зеленчуци и ядки
Необходими продукти:
- 200 грама леща
- 1 глава лук
- 1 домат
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 2 стръка керевиз
- 2 чаени лъжички чубрица
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 1-2 стръка прясна мента
- 100 грама сварен нахут
- 150 грама бадеми
- 100 грама шамфъстъци
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1-2 скилидки чесън
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте 2 литра вода, добавете лещата, сварете и след готовност я отцедете. В друг съд налейте зехтин, сгорещете го и запържете нарязани ситно лук, морков, домат, чушка.
Разбъркайте, прибавете лещата, нахута, ядките, чесъна и подправете със скълцани керевиз и магданоз. Разбъркайте, добавете сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.
Налейте вода, намалете мощността на котлона и оставете ястието да къкри на слаб огън. Разсипете в порции и поднесете супата топла, гарнирана със стръкче мента.
Добър апетит!
Източник: www.halfbakedharvest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл 613406
НовАНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да сварим правилно лещата
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Леблебия, Нахут, Сланутък
Коментари към Супа с леща, нахут, зеленчуци и ядки