Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Яхния с пилешко, нахут и чоризо

Яхния с пилешко, нахут и чоризо

Яхния с пилешко, нахут и чоризо - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин + още за сервиране
  • 200 грама наденица чоризо
  • 1 глава лук
  • 1 супена лъжица пушен червен пипер
  • 2 консерви нахут (от 400 грама всяка)
  • 1 консерва нарязани домати (800 грама)
  • 1 цяло пиле, разрязано на 8 порции
  • 2 чаени чаши пилешки бульон
  • сол и черен пипер
  • 2 супени лъжици оцет "Шери"

Начин на приготвяне:

За приготвянето на рецептата ще ви е необходима единствено тенджера под налягане, ако искате ястието ви да се сготви бързо, но не пречи да приготвите яхнията и в обикновена тенджера.

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в зехтина, докато стане прозрачен и поомекне. Добавете чоризото, нарязано на кубчета, и го запържете, докато покафенее леко в краищата - за около 3 минути. Добавете пушения червен пипер, нахута, доматите и пилешкото месо. Излейте бульона и подправете със сол и черен пипер.

Затворете тенджерата с капака и оставете да заври под налягане. Гответе 15 мин. Оставете налягането да спадне естествено или под течащата струя на чешмата (ако използвате електрически уред, ползвайте вентила за бързо освобождаване на налягането, ако има такъв) и отворете. Върнете на котлона тенджерата и продължете да варите на висока температура, разбърквайте от време на време и гответе, докато постигнете желаната гъстота - около 5 минути.

Полейте с оцета, поръсете с магданоз и залейте със зехтин екстра върджин при сервиране.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниАнкети