Празена яхния с картофи и домашна наденица

Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 2-3 стръка пресен копър
- 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 350 грама нарязана домашна наденица
- олио за запръжка
- 10 грама сладък червен пипер
- 5 грама лют червен пипер
- сол и черен пипер
- 50 милилитра червено вино
- 1 дафинов лист
- 2-3 зърна бахар
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете мазнина, запържете праза и нарязаните на кръгчета наденици. Подправете с трита вида пипер, солта, дафиновия лист, копъра, бахара и виното.
Разбъркайте и прибавете предварително обелените, измити и нарязаните картофи. Налейте водата и оставете ястието да къкри на слаб огън за 40-50 минути.
По желание може да го задушите. Охладете, разсипете порции и поднесете яхнията топла.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
Коментари към Празена яхния с картофи и домашна наденица