Празена яхния с картофи и домашна наденица

Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 2-3 стръка пресен копър
- 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 350 грама нарязана домашна наденица
- олио за запръжка
- 10 грама сладък червен пипер
- 5 грама лют червен пипер
- сол и черен пипер
- 50 милилитра червено вино
- 1 дафинов лист
- 2-3 зърна бахар
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете мазнина, запържете праза и нарязаните на кръгчета наденици. Подправете с трита вида пипер, солта, дафиновия лист, копъра, бахара и виното.
Разбъркайте и прибавете предварително обелените, измити и нарязаните картофи. Налейте водата и оставете ястието да къкри на слаб огън за 40-50 минути.
По желание може да го задушите. Охладете, разсипете порции и поднесете яхнията топла.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Намалете високата температура със суров картоф
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал
- Картофен сос с чесън и лимон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Рецепти за домашен бахур
- Полезни свойства и приложения на картофите
Коментари към Празена яхния с картофи и домашна наденица