Яхния с наденица и боб на тиган
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 глави лук, нарязани на тънко
- 1 голяма скилидка чесън, наситнена
- 8 наденички
- 400 грама консерва нарязани домати
- 2 чаени лъжици дижонска горчица
- 1/2 кубче пилешки или зеленчуков бульон, разтворен в 175 милилитра гореща вода
- 420 грама боб (сварен)
- 100 грама пролетни зеленолистни (спанак, лапад, коприва), нарязани
Начин на приготвяне:
Изпържете лука, докато омекне за близо 6 минути, Добавете чесъна и, след като леко промени цвета си, прехвърлете в чиния и оставете настрана.
Увеличете леко температурата на котлона и изпържете наденицата за 5 минути, докато получи апетитен кафяв загар от всички страни.
Върнете в тигана лука и чесъна, добавете доматите и горчицата. Сипете бульона и подправете на вкус. Варете 10 минути, сложете боба и продължете готвенето още 5 минути.
Накрая прибавете зеленолитните, разбъркайте и след около 4-5 минути, когато пролетните зеленчуци се стопят и наденицата е напълно готова, свалете ястието от котлона.
По желание може да сервирате с картофено пюре.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Боб с наденица и кисело зеле
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Наденички с гъби и лук
Коментари към Яхния с наденица и боб на тиган