Наденички с гъби и лук
Необходими продукти:
- 500 грама сурова наденица
- 3 глави стар лук
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 50 милилитра бяло вино
- 200 грама ситни пресни печурки
- 2 стръка пресен копър
- сол, черен пипер на вкус
- 30 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Разтопете и сгорещете маслото. Запържете наденицата от всички страни, отцедете и оставете настрана. Обелете, нарежете лука на полумесеци и го запържете, заедно с нарязаните гъби в маслото.
Подправете със захарта, солта, виното и пипера. Прибавете нарязан ситно пресен копър и задушете за 10 минути зеленчуците. Махнете капака, добавете надениците, охладете и поднесете ястието.
Разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.homeecathome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Наденички с гъби и лук