Пилешки дробчета с лук
Необходими продукти:
500 гр пилешки дробчета
2 глави лук (или колкото желаете)
60 мл олио или зехтин
2 с. л. брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете дробчетата и ги нарежете на по-малки парчета, ако прецените. Изсипете ги в гевгир, за да се отцеди водата. Обелете лука и го нарежете на полукръгчета. Оваляйте дробчетата в брашното, подредете ги на един ред в тигана и пържете в силно нагорещено олио около 3 минути, след това обърнете от другата страна. Идва ред на лука - прибавете го, разбъркайте и задушете за още 3 минути на силен огън. Сложете сол на вкус, затворете съда с капак, намалете котлона и оставете ястието да се приготвя още 4-5 минути.
Ако желаете може да добавите морков и/или чушка при приготвянето и да поднесете със соев сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Ползи и вреди на червения лук
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Свалете високата температура с лук
- Направете си сами зелен лук в бутилка
- Селска салата
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Пилешки дробчета с лук