Пилешки дробчета с лук

Необходими продукти:
500 гр пилешки дробчета
2 глави лук (или колкото желаете)
60 мл олио или зехтин
2 с. л. брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете дробчетата и ги нарежете на по-малки парчета, ако прецените. Изсипете ги в гевгир, за да се отцеди водата. Обелете лука и го нарежете на полукръгчета. Оваляйте дробчетата в брашното, подредете ги на един ред в тигана и пържете в силно нагорещено олио около 3 минути, след това обърнете от другата страна. Идва ред на лука - прибавете го, разбъркайте и задушете за още 3 минути на силен огън. Сложете сол на вкус, затворете съда с капак, намалете котлона и оставете ястието да се приготвя още 4-5 минути.
Ако желаете може да добавите морков и/или чушка при приготвянето и да поднесете със соев сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Лучени кръгчета на скара
- Маринован лук, печен на барбекю
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Пилешки дробчета с лук