Пилешки дробчета с лук

Необходими продукти:
500 гр пилешки дробчета
2 глави лук (или колкото желаете)
60 мл олио или зехтин
2 с. л. брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете дробчетата и ги нарежете на по-малки парчета, ако прецените. Изсипете ги в гевгир, за да се отцеди водата. Обелете лука и го нарежете на полукръгчета. Оваляйте дробчетата в брашното, подредете ги на един ред в тигана и пържете в силно нагорещено олио около 3 минути, след това обърнете от другата страна. Идва ред на лука - прибавете го, разбъркайте и задушете за още 3 минути на силен огън. Сложете сол на вкус, затворете съда с капак, намалете котлона и оставете ястието да се приготвя още 4-5 минути.
Ако желаете може да добавите морков и/или чушка при приготвянето и да поднесете със соев сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Предястие от пилешки дробчета с ябълки и чесън
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Картофен колбас с лук
- Палачинки със сирене и лук
Коментари към Пилешки дробчета с лук