Пържен сом с лук и домати

Необходими продукти:
сом
брашно
сол
лук
моркови
доматено пюре
ориз за гарнитура
олио за пържене
Количествата са по ваш избор и вкус.
Начин на приготвяне:
Почистете рибата и нарежете на порции, измийте парчетата и ги подсушете. След това осолете и оставете така за 20 минути.
През това време обелете морковите и лука, нарежете на тънки ивици и изпържете в нагорещено олио, добавете доматено пюре и чаша вода. Задушете зеленчуците.
Оваляйте парчетата сом в брашно и изпържете в нагорещено олио на среден огън. Върху готовата риба изсипете доматения сос и оставете ястието да се задушава в продължение на 10 минути.
Остава само да сварите ориза в подсолена вода и да го поднесете като гарнитура към вкусната риба.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домат
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Пържен сом с лук и домати