Пържен сом с лук и домати
Необходими продукти:
сом
брашно
сол
лук
моркови
доматено пюре
ориз за гарнитура
олио за пържене
Количествата са по ваш избор и вкус.
Начин на приготвяне:
Почистете рибата и нарежете на порции, измийте парчетата и ги подсушете. След това осолете и оставете така за 20 минути.
През това време обелете морковите и лука, нарежете на тънки ивици и изпържете в нагорещено олио, добавете доматено пюре и чаша вода. Задушете зеленчуците.
Оваляйте парчетата сом в брашно и изпържете в нагорещено олио на среден огън. Върху готовата риба изсипете доматения сос и оставете ястието да се задушава в продължение на 10 минути.
Остава само да сварите ориза в подсолена вода и да го поднесете като гарнитура към вкусната риба.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ползи и вреди на червения лук
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
Коментари към Пържен сом с лук и домати