Пържен сом с лук и домати
Необходими продукти:
сом
брашно
сол
лук
моркови
доматено пюре
ориз за гарнитура
олио за пържене
Количествата са по ваш избор и вкус.
Начин на приготвяне:
Почистете рибата и нарежете на порции, измийте парчетата и ги подсушете. След това осолете и оставете така за 20 минути.
През това време обелете морковите и лука, нарежете на тънки ивици и изпържете в нагорещено олио, добавете доматено пюре и чаша вода. Задушете зеленчуците.
Оваляйте парчетата сом в брашно и изпържете в нагорещено олио на среден огън. Върху готовата риба изсипете доматения сос и оставете ястието да се задушава в продължение на 10 минути.
Остава само да сварите ориза в подсолена вода и да го поднесете като гарнитура към вкусната риба.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МОРСКИ КОЛАГЕН прах 185 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домат
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Пържен сом с лук и домати