Тиквички с червена риба, домати и лук
Необходими продукти:
3 тиквички
200 - 300 грама червена риба
2 домата
1 глава лук
1 супена лъжица олио
връзка копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, разрежете ги на половина по дължина и старателно отстранете вътрешността им с помощта на остър нож. Оставете "стени" с дебелина около 0,5 см. Получават се своеобразни лодки.
Направете плънката. За целта обелете лука и го нарежете на ситно. Направете кръстообразен разрез върху доматите, попарете ги за няколко минути и ги обелете. Отстранете семената, месестата част нарежете на кубчета. Вътрешната част на тиквичките и почистената от костите риба също нарежете на кубчета.
Изпържете лука до прозрачност в олиото, след това прибавете тиквичките и задушете за 2 - 3 минути. Следват доматите, разбъркайте и минута по-късно изсипете и кубчетата риба. Отново разбъркайте и след още минута свалете сместа от котлона. Сложете сол и пипер на вкус.
Разпределете получената плънка в лодките от тиквички, които подредете в тава, подмазана с олио. Изпечете в предварително загрята до 230 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Вече може да се насладите на невероятния вкус на хрупкави тиквички със сочна плънка. Може да поръсите готовото ястие с нарязан копър. Консумира се топло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ползи и вреди на червения лук
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Домат
- Салата от маслини и лук
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Тиквички с червена риба, домати и лук