Тиквички с червена риба, домати и лук

Необходими продукти:
3 тиквички
200 - 300 грама червена риба
2 домата
1 глава лук
1 супена лъжица олио
връзка копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, разрежете ги на половина по дължина и старателно отстранете вътрешността им с помощта на остър нож. Оставете "стени" с дебелина около 0,5 см. Получават се своеобразни лодки.
Направете плънката. За целта обелете лука и го нарежете на ситно. Направете кръстообразен разрез върху доматите, попарете ги за няколко минути и ги обелете. Отстранете семената, месестата част нарежете на кубчета. Вътрешната част на тиквичките и почистената от костите риба също нарежете на кубчета.
Изпържете лука до прозрачност в олиото, след това прибавете тиквичките и задушете за 2 - 3 минути. Следват доматите, разбъркайте и минута по-късно изсипете и кубчетата риба. Отново разбъркайте и след още минута свалете сместа от котлона. Сложете сол и пипер на вкус.
Разпределете получената плънка в лодките от тиквички, които подредете в тава, подмазана с олио. Изпечете в предварително загрята до 230 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Вече може да се насладите на невероятния вкус на хрупкави тиквички със сочна плънка. Може да поръсите готовото ястие с нарязан копър. Консумира се топло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Ползи и вреди на червения лук
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Как да приготвите перфектната риба на скара
Коментари към Тиквички с червена риба, домати и лук