Тиквички с червена риба, домати и лук

Необходими продукти:
3 тиквички
200 - 300 грама червена риба
2 домата
1 глава лук
1 супена лъжица олио
връзка копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, разрежете ги на половина по дължина и старателно отстранете вътрешността им с помощта на остър нож. Оставете "стени" с дебелина около 0,5 см. Получават се своеобразни лодки.
Направете плънката. За целта обелете лука и го нарежете на ситно. Направете кръстообразен разрез върху доматите, попарете ги за няколко минути и ги обелете. Отстранете семената, месестата част нарежете на кубчета. Вътрешната част на тиквичките и почистената от костите риба също нарежете на кубчета.
Изпържете лука до прозрачност в олиото, след това прибавете тиквичките и задушете за 2 - 3 минути. Следват доматите, разбъркайте и минута по-късно изсипете и кубчетата риба. Отново разбъркайте и след още минута свалете сместа от котлона. Сложете сол и пипер на вкус.
Разпределете получената плънка в лодките от тиквички, които подредете в тава, подмазана с олио. Изпечете в предварително загрята до 230 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Вече може да се насладите на невероятния вкус на хрупкави тиквички със сочна плънка. Може да поръсите готовото ястие с нарязан копър. Консумира се топло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Консумирайте домати поради 4 причини
- Зеленчукова запеканка
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
Коментари към Тиквички с червена риба, домати и лук