Тиквички с червена риба, домати и лук

Необходими продукти:
3 тиквички
200 - 300 грама червена риба
2 домата
1 глава лук
1 супена лъжица олио
връзка копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, разрежете ги на половина по дължина и старателно отстранете вътрешността им с помощта на остър нож. Оставете "стени" с дебелина около 0,5 см. Получават се своеобразни лодки.
Направете плънката. За целта обелете лука и го нарежете на ситно. Направете кръстообразен разрез върху доматите, попарете ги за няколко минути и ги обелете. Отстранете семената, месестата част нарежете на кубчета. Вътрешната част на тиквичките и почистената от костите риба също нарежете на кубчета.
Изпържете лука до прозрачност в олиото, след това прибавете тиквичките и задушете за 2 - 3 минути. Следват доматите, разбъркайте и минута по-късно изсипете и кубчетата риба. Отново разбъркайте и след още минута свалете сместа от котлона. Сложете сол и пипер на вкус.
Разпределете получената плънка в лодките от тиквички, които подредете в тава, подмазана с олио. Изпечете в предварително загрята до 230 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Вече може да се насладите на невероятния вкус на хрупкави тиквички със сочна плънка. Може да поръсите готовото ястие с нарязан копър. Консумира се топло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
ПРОМОРИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Направете си сами зелен лук в бутилка
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Коментари към Тиквички с червена риба, домати и лук