Задушени тиквички с боб, домати и лук

Необходими продукти:
1 килограм тиквички
2 - 3 глави лук
3 скилидки чесън
3 големи домата
2 супени лъжици доматено пюре
300 грама боб от консерва (или повече, ако предпочитате)
магданоз
черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на едри парчета, лука - на полукръгчета, доматите - на ситно, като предварително ги попарите и обелите от ципите. Накълцайте на ситно магданоза и чесъна.
Запържете леко лука в подходящ съд, прибавете тиквичките. За да не изгубят формата си, задушете зеленчуците под затворен капак за не повече от 10 - 15 минути, разбърквайки периодично. След това сложете доматите и доматеното пюре, сол и пипер на вкус и няколко минути по-късно изсипете консервирания боб (или предварително сварен), магданоза и чесъна.
Когато всичко заври, изключете котлона и оставете ястието за 10 минути, за да се поемат добре всички вкусове и аромати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Гриловани мариновани тиквички
- Пилешки дробчета с лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Задушени тиквички с боб, домати и лук