Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Салата от тиквички, боб и аншоа

Салата от тиквички, боб и аншоа

Салата от тиквички, боб и аншоа - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаена чаша суров боб
  • 2 1/2 чаени лъжици сол
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 средни тиквички
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 3 супени лъжици накълцан свеж магданоз
  • 12 филенца аншоа

Начин на приготвяне:

Накиснете боба за една нощ във вода с 2 лъжици сол.

На следващия ден отцедете боба и сипете чиста вода. Сварете за 30-40 минути до готовност. Излейте водата и прецедете, върнете зърната в тенджерата и сипете 1 лъжица зехтин.

С белачка нарежете тиквичките на тънки дълги ленти. Подправете с останалите 2 лъжици зехтин и полейте с лимонов сок. Оставете да се мариноват за 20 минути.

Смесете боба, тиквичките, магданоза и посолете. Прехвърлете в подходяща чиния и разпръснете отгоре филенцата риба.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайл