Салата от тиквички, боб и аншоа
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша суров боб
- 2 1/2 чаени лъжици сол
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 средни тиквички
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 3 супени лъжици накълцан свеж магданоз
- 12 филенца аншоа
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за една нощ във вода с 2 лъжици сол.
На следващия ден отцедете боба и сипете чиста вода. Сварете за 30-40 минути до готовност. Излейте водата и прецедете, върнете зърната в тенджерата и сипете 1 лъжица зехтин.
С белачка нарежете тиквичките на тънки дълги ленти. Подправете с останалите 2 лъжици зехтин и полейте с лимонов сок. Оставете да се мариноват за 20 минути.
Смесете боба, тиквичките, магданоза и посолете. Прехвърлете в подходяща чиния и разпръснете отгоре филенцата риба.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
РОДОКОЛА капки 100 мл
НовКАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Киноа с черен боб
- Зеленчукова запеканка
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
- Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пай с тиквички и моркови
Коментари към Салата от тиквички, боб и аншоа