Салата от тиквички, боб и аншоа

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша суров боб
- 2 1/2 чаени лъжици сол
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 средни тиквички
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 3 супени лъжици накълцан свеж магданоз
- 12 филенца аншоа
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за една нощ във вода с 2 лъжици сол.
На следващия ден отцедете боба и сипете чиста вода. Сварете за 30-40 минути до готовност. Излейте водата и прецедете, върнете зърната в тенджерата и сипете 1 лъжица зехтин.
С белачка нарежете тиквичките на тънки дълги ленти. Подправете с останалите 2 лъжици зехтин и полейте с лимонов сок. Оставете да се мариноват за 20 минути.
Смесете боба, тиквичките, магданоза и посолете. Прехвърлете в подходяща чиния и разпръснете отгоре филенцата риба.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Боб с пилешко месо
- Рецепти за хрупкави пържени тиквички
- Гриловани мариновани тиквички
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Огретен от тиквички с ориз
- Запечен боб с наденица и чесън
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Коментари към Салата от тиквички, боб и аншоа