Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Лятна манджа с патладжан, тиквички и домати

Лятна манджа с патладжан, тиквички и домати

Лятна манджа с патладжан, тиквички и домати - изображение

Необходими продукти:
5 супени лъжици зехтин

  • 1 голям патладжан
  • 3-4 средни тиквички
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка свежа мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 3-4 средни домата
  • 1 червена чушка
  • свеж босилек за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на кубчета. Патладжана посолете и оставете за 10-15 минути да се отдели от него горчивия вкус. Измийте и подсушете.

Запържете патладжана в 2 лъжици зехтин, докато покафенее на висока температура. Прехвърлете в чиния.

Добавете в същия съд още 2 лъжици зехтин и запържете подправените със сол и черен пипер кубчета тиквички, докато започнат да покафеняват и омекнат - около 5-6 минути. Сложете ги при патладжана.

Намалете степента на котлона до средна и добавете останалата 1 лъжица зехтин. Запържете лука (подправете) за около 6-8 минути, докато покафенеят и омекнат. Добавете чесъна, мащерката, дафиновия лист и разбъркайте. След минута добавете доматите и чушката, сложете и патладжана с тиквичката.

Разбъркайте и оставете под капак ястието да къкри 20 минути на ниска температура (ако желаете зеленчуците да са по-меки, продължете готвенето, може да ги оставите да къкрят до 90 минути, но ги проверявайте редовно).

Извадете подправките и преди сервиране поръсете с нарязани свежи листа босилек.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаникаСнимки