Патладжани в доматен сос с чесън на тиган
Необходими продукти:
- 2 средно големи патладжана, обелени и нарязани на кубчета
- 3 домата, разполовени и настъргани
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 3/4 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
- 4 супени лъжици доматен сос
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 чаена лъжичка фина морска сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер, прясно смлян
- кората на 1/2 лимон, настъргана на ситно
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Налейте вода на дъното на голяма тенджера и я загрейте на средно силен огън. Дълбочината трябва да е около 3 сантиметра.
- Поставете в нея кошница за зеленчуци на пара и добавете кубчетата патладжан.
- Покрийте с капак и гответе около 12 минути, докато омекнат. Отцедете.
- Загрейте настърганите домати, чесъна, кимиона и червения пипер в голям тиган на средно силен огън.
- Разбъркайте и оставете сместа да къкри в продължение на 5 минути.
- Добавете доматения сос и задушените патладжани, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Отдръпнете тигана от котлона и поръсете с оцета, подправете със сол и черен пипер.
- Добавете лимоновата кора и 1 супена лъжица магданоз и разбъркайте добре.
- Поднесете патладжаните топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рулца от патладжани със сирене крема в доматен сос
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пикантен булгур със зеленчуци
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Печени патладжани с гъби, домати и заливка
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Патладжани в доматен сос с чесън на тиган