Патладжани в доматен сос с чесън на тиган

Необходими продукти:
- 2 средно големи патладжана, обелени и нарязани на кубчета
- 3 домата, разполовени и настъргани
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 3/4 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
- 4 супени лъжици доматен сос
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 чаена лъжичка фина морска сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер, прясно смлян
- кората на 1/2 лимон, настъргана на ситно
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Налейте вода на дъното на голяма тенджера и я загрейте на средно силен огън. Дълбочината трябва да е около 3 сантиметра.
- Поставете в нея кошница за зеленчуци на пара и добавете кубчетата патладжан.
- Покрийте с капак и гответе около 12 минути, докато омекнат. Отцедете.
- Загрейте настърганите домати, чесъна, кимиона и червения пипер в голям тиган на средно силен огън.
- Разбъркайте и оставете сместа да къкри в продължение на 5 минути.
- Добавете доматения сос и задушените патладжани, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Отдръпнете тигана от котлона и поръсете с оцета, подправете със сол и черен пипер.
- Добавете лимоновата кора и 1 супена лъжица магданоз и разбъркайте добре.
- Поднесете патладжаните топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Риба в доматен сос с моркови и лук
- Пържени патладжани с лук в сметана и доматено пюре
- Патладжани с яйца и чесън
- Пълнени патладжани с домати, лук и яйца
Коментари към Патладжани в доматен сос с чесън на тиган