Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
Необходими продукти:
500 грама патладжани
300 грама кайма по ваш избор
250 грама домати
200 грама лук
100 грама кашкавал
3-4 скилидки чесън
олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, разрежете ги на две по дължина и с помощта на лъжица издълбайте внимателно вътрешността им.
Подсолете получените "лодки" и оставете да престоят 30 минути, след което изплакнете със студена вода.
Изрязаната вътрешна част сложете в купа, залейте със студена вода и също оставете за 30 минути.
Обелете и нарежете на ситно чесъна и лука, изпържете ги до златисто в нагорещено олио. Добавете каймата и пържете около 10 минути.
Попарете доматите, обелете ципите им, нарежете на кубчета.
Отцедете водата от меката част на патладжаните, нарежете вътрешността на малки кубчета.
Когато каймата се запържи, към нея прибавете кубчетата домати и патладжани, овкусете със сол и смлян черен пипер.
Напълнете "лодките" с получената смес и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30-35 минути.
Поднесете поръсено с нарязани пресен магданоз или копър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ЕВТЕРПА ДОМАТЕН КРЕМ 80 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА КОСА ПРОТИВ ЗАПЛИТАНЕ 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал