Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал

Необходими продукти:
500 грама патладжани
300 грама кайма по ваш избор
250 грама домати
200 грама лук
100 грама кашкавал
3-4 скилидки чесън
олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, разрежете ги на две по дължина и с помощта на лъжица издълбайте внимателно вътрешността им.
Подсолете получените "лодки" и оставете да престоят 30 минути, след което изплакнете със студена вода.
Изрязаната вътрешна част сложете в купа, залейте със студена вода и също оставете за 30 минути.
Обелете и нарежете на ситно чесъна и лука, изпържете ги до златисто в нагорещено олио. Добавете каймата и пържете около 10 минути.
Попарете доматите, обелете ципите им, нарежете на кубчета.
Отцедете водата от меката част на патладжаните, нарежете вътрешността на малки кубчета.
Когато каймата се запържи, към нея прибавете кубчетата домати и патладжани, овкусете със сол и смлян черен пипер.
Напълнете "лодките" с получената смес и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30-35 минути.
Поднесете поръсено с нарязани пресен магданоз или копър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОСУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА КОЖА И ТЕН капсули * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домат
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пълнени постни чушки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал