Пълнени патладжани с кайма и ориз
Необходими продукти:
1 патладжан
1/2 глава лук
100 грама кайма
1 яйце
1 супена лъжица ориз
2 супени лъжици олио
30 грама кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжана на две по дължина, направете разрези като на снимката.

Сгорещете 1 супена лъжица от олиото в тиган и изпържете нарязаната повърхност до омекване.
Нарежете лука на ситно и го запържете в същата мазнина заедно с каймата. Сварете ориза. Смесете ги и овкусете. Добавете яйцето и разбъркайте.
Издълбайте вътрешността на патладжаните с помощта на лъжица.
Сложете патладжана в подмазана с олио тава и ги напълнете с получената смес. Поръсете с настърган кашкавал и изпечете в предварително загрята фурна за около 20 - 25 минути.

Получава се чудно златисто предястие, което е еднакво вкусно и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Седемдневна оризова диета
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Пълнени патладжани с кайма и ориз