Пълнени патладжани с кайма и ориз

Необходими продукти:
1 патладжан
1/2 глава лук
100 грама кайма
1 яйце
1 супена лъжица ориз
2 супени лъжици олио
30 грама кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжана на две по дължина, направете разрези като на снимката.
Сгорещете 1 супена лъжица от олиото в тиган и изпържете нарязаната повърхност до омекване.
Нарежете лука на ситно и го запържете в същата мазнина заедно с каймата. Сварете ориза. Смесете ги и овкусете. Добавете яйцето и разбъркайте.
Издълбайте вътрешността на патладжаните с помощта на лъжица.
Сложете патладжана в подмазана с олио тава и ги напълнете с получената смес. Поръсете с настърган кашкавал и изпечете в предварително загрята фурна за около 20 - 25 минути.
Получава се чудно златисто предястие, което е еднакво вкусно и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩО МЛЯКО С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 200 мл
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
УЕЙТ УЪРЛД ИНТЕНЗИВ КОЛОН КЛИЙНС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Патладжани
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Огретен от тиквички с ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Ориз с лук и масло
Коментари към Пълнени патладжани с кайма и ориз