Патладжани с ориз и домати

Необходими продукти:
8 патладжана
4-5 домата
4-5 глави лук
100 грама ориз
100 милилитра олио
чубрица, сол, черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, разрежете на две части по дължина и издълбайте внимателно вътрешността, оформяйки лодки.
Сварете ориза в подсолена вода до полуготовност. Добавете смлян черен пипер и разбъркайте. С тази смес напълнете патладжаните и ги изпържете в нагорещено олио от всички страни.
Нарежете лука и също изпържете в олио.
Готовите патладжани сложете в плитка тенджера и изсипете върху тях изпържения лук, поръсете с чубрица.
Най-отгоре подредете доматите, нарязани на кръгчета и налейте олио.
Затворете съда с капак и задушете всички продукти в продължение на около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
НовРЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ползи и вреди на червения лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Патладжани с ориз и домати