Патладжани с ориз и домати

Необходими продукти:
8 патладжана
4-5 домата
4-5 глави лук
100 грама ориз
100 милилитра олио
чубрица, сол, черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, разрежете на две части по дължина и издълбайте внимателно вътрешността, оформяйки лодки.
Сварете ориза в подсолена вода до полуготовност. Добавете смлян черен пипер и разбъркайте. С тази смес напълнете патладжаните и ги изпържете в нагорещено олио от всички страни.
Нарежете лука и също изпържете в олио.
Готовите патладжани сложете в плитка тенджера и изсипете върху тях изпържения лук, поръсете с чубрица.
Най-отгоре подредете доматите, нарязани на кръгчета и налейте олио.
Затворете съда с капак и задушете всички продукти в продължение на около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Млечна оризова каша
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Мляко с ориз
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
Коментари към Патладжани с ориз и домати