Пълнени патладжани с домати, лук и ориз
Необходими продукти:
- 4 средно големи патладжана
- 1 чаена чаша зеленчуков бульон
- 1 голяма глава червен лук, нарязана на ситно
- 5 големи скилидки чесън, пресовани
- 4 чаени чаши узрели домати, нарязани на ситно
- 1 1/2 чаени чаши сварен кафяв ориз
- 3 чаени лъжички лимонов сок
- 1 1/2 супена лъжица пресен риган
- 1/2 чаена чаша пресен копър или магданоз, нарязан на ситно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
- Отрежете върха на патладжаните и ги разполовете надлъжно.
- Загрейте вода в голям тиган и когато заври, сложете патладжаните с кората надолу. По всяка вероятност ще ви се наложи да ги сварите на няколко пъти, според големината на съда.
- Варете 15 минути, отцедете и ги оставете да се охладят напълно.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Издълбайте патладжаните, като оставите малко месо по тях, за да не се пробие кората, когато ги напълните.
- Загрейте зеленчуковия бульон в голям уок тиган на средно силен огън.
- Когато заври, добавете лука и гответе около 4-5 минути.
- Прибавете чесъна и доматите и гответе още 5 минути.
- Нарежете или намачкайте вътрешността на патладжаните и я добавете в тигана. Разбъркайте.
- Прибавете сварения кафяв ориз, лимоновия сок, ригана, копъра /или магданоза/. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Подмажете голяма тава и покрийте дъното й с хартия за печене, поставете патладжанените лодки в нея и ги поръсете със зехтин.
- Разпределете плънката и печете около 20 минути.
- Поднесете пълнените патладжани топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: lowfatveganchef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ползи и вреди на червения лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домат
- Салата от маслини и лук
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Пълнени патладжани с домати, лук и ориз