Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
Необходими продукти:
макарони за пълнене (или друга паста, подходяща за пълнене)
1 яйце
150 грама кашкавал
1 голяма глава лук
500 грама кайма по избор
доматено пюре
1 супена лъжица олио
заквасена сметана
подправки по избор
3 чаени лъжици лютивка
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, смесете с каймата, добавете 1 чаена лъжица от лютивката, яйцето, подправките. С получената смес напълнете макароните, подредете ги в тиган.
Следва направата на соса. Смесете доматеното пюре със сметаната в съотношение 2:1. Сложете останалата лютивка, подправки, олиото и чаша вода. С комбинацията залейте макароните. Долейте още вода, колкото да се покрият напълно макароните и поставете съда на котлона.
Нека се приготвят до омекване, след което поръсете с настърган кашкавал (може да го смесите с майонеза, ако желаете). Пет минути по-късно ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УОК ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6126
ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6117
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Всичко, което трябва да знаете за готвенето в чугунен тиган
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Орзо с пилешко и спанак
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган