Бърза кашкавалена питка с чесън

Необходими продукти:
4 супени лъжици брашно
300 грама кашкавал
150 грама заквасена сметана
2 яйца
1/2 чаена лъжица сода
20 милилитра лимонов сок
3 скилидки чесън
100 грама магданоз или друга зелена подправка по ваш избор
сол и подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде.
Към него прибавете брашното, яйцата, сол и подправки на вкус, содата, изгасена в лимоновия сок.
Разбъркайте продуктите и добавете нарязаните на ситно зелени подправки и намачкания чесън, след това сметаната и отново разбъркайте всичко старателно.
Изпечете питката в тиган с малко олио.
Затворете съда с капак.
Когато краищата се зачервят, обърнете от другата страна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УОК ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6126
ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6117
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
ДЪЛБОК ТИГАН С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ COPPER CHEF PAN
КОМПЛЕКТ ТИГАНИ С НЕФРИТЕНО ПОКРИТИЕ ОТ 5 ЧАСТИ STARLYF
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Всичко, което трябва да знаете за готвенето в чугунен тиган
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
Коментари към Бърза кашкавалена питка с чесън