Бърза кашкавалена питка с чесън
Необходими продукти:
4 супени лъжици брашно
300 грама кашкавал
150 грама заквасена сметана
2 яйца
1/2 чаена лъжица сода
20 милилитра лимонов сок
3 скилидки чесън
100 грама магданоз или друга зелена подправка по ваш избор
сол и подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде.
Към него прибавете брашното, яйцата, сол и подправки на вкус, содата, изгасена в лимоновия сок.
Разбъркайте продуктите и добавете нарязаните на ситно зелени подправки и намачкания чесън, след това сметаната и отново разбъркайте всичко старателно.
Изпечете питката в тиган с малко олио.
Затворете съда с капак.
Когато краищата се зачервят, обърнете от другата страна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЪЛБОК ТИГАН С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ COPPER CHEF PAN
Безплатна доставка за България!УОК ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6126
ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6117
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
ТИГАН С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ LIVINGTON TITAN PAN 24 см
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Цветни рулца от тортила питки
- Всичко, което трябва да знаете за готвенето в чугунен тиган
Коментари към Бърза кашкавалена питка с чесън