Бърза кашкавалена питка с чесън
Необходими продукти:
4 супени лъжици брашно
300 грама кашкавал
150 грама заквасена сметана
2 яйца
1/2 чаена лъжица сода
20 милилитра лимонов сок
3 скилидки чесън
100 грама магданоз или друга зелена подправка по ваш избор
сол и подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде.
Към него прибавете брашното, яйцата, сол и подправки на вкус, содата, изгасена в лимоновия сок.
Разбъркайте продуктите и добавете нарязаните на ситно зелени подправки и намачкания чесън, след това сметаната и отново разбъркайте всичко старателно.
Изпечете питката в тиган с малко олио.
Затворете съда с капак.
Когато краищата се зачервят, обърнете от другата страна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УОК ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6126
ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6117
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Облекчете синузита с чесън
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Всичко, което трябва да знаете за готвенето в чугунен тиган
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Бърза кашкавалена питка с чесън