Панирани кашкавалки с колбас

Необходими продукти:
4 чаени лъжици брашно за тестото + за панировката
2 яйца - 1 за тестото + 1 за панировката
около 200 грама шунка, кренвирши или подходящ колбас по ваш избор
200 грама настърган кашкавал
1 супена лъжица заквасена сметана
200 грама несладък царевичен корнфлейкс/царевични люспи
Начин на приготвяне:
Нарежете избрания колбас на малки кубчета.
Прибавете към тях настъргания кашкавал и 1 яйце, заквасената сметана и 4 чаени лъжици брашно. Може да добавите няколко скилидки намачкан чесън, ако желаете.
Разбъркайте продуктите добре.
Натрошете/счукайте царевичните люспи в подходящ съд.
Оформете малки "кюфтета" от кашкаваленото тесто, които първо оваляйте в брашно, след това потопете в разбито яйце и накрая в натрошения корнфлейкс.
Изпържете ги в малко количество нагорещено олио от двете страни до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Кашкавален сос Бешамел
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
Коментари към Панирани кашкавалки с колбас