Панирани кашкавалки с колбас

Необходими продукти:
4 чаени лъжици брашно за тестото + за панировката
2 яйца - 1 за тестото + 1 за панировката
около 200 грама шунка, кренвирши или подходящ колбас по ваш избор
200 грама настърган кашкавал
1 супена лъжица заквасена сметана
200 грама несладък царевичен корнфлейкс/царевични люспи
Начин на приготвяне:
Нарежете избрания колбас на малки кубчета.
Прибавете към тях настъргания кашкавал и 1 яйце, заквасената сметана и 4 чаени лъжици брашно. Може да добавите няколко скилидки намачкан чесън, ако желаете.
Разбъркайте продуктите добре.
Натрошете/счукайте царевичните люспи в подходящ съд.
Оформете малки "кюфтета" от кашкаваленото тесто, които първо оваляйте в брашно, след това потопете в разбито яйце и накрая в натрошения корнфлейкс.
Изпържете ги в малко количество нагорещено олио от двете страни до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
- Тутманик
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Баница с майонеза, шунка и кашкавал
Коментари към Панирани кашкавалки с колбас