Бързи питки без месене
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши брашно
- 1 1/3 чаена чаша топла вода
- 1/3 чаена чаша топло мляко
- 2 1/4 чаени лъжички активна суха мая
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното и солта в голяма купа.
- Направете кладенче в средата, в което добавете маята, затоплените вода и прясно мляко и захарта.
- Разбъркайте с дървена лъжица до лепкаво тесто, без да замесвате с ръце.
- Покрийте купата с чиста памучна кърпа и оставете тестото да престои 2 часа на стайна температура или докато удвои размера си.
- Загрейте фурната до 240 градуса минимум 15-20 минути, преди да сложите питките да се пекат и поставете съд с вода на дъното й.
- Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го разделете на 6 топки.
- Поръсете с брашно всяка от тях и ги оставете да втасат още 30 минути.
- Прехвърлете питките в тава, покрита с хартия за печене и печете в продължение на 20 минути до златист цвят.
- Оставете да се охладят за кратко, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР АКСЕПТ ПОЧИСТВАЩ ТОНИК ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 250 мл.
21 СЕНЧЪРИ МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 150
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Бързи питки без месене