Сиренки
Необходими продукти:
2 ч. ч. топло мляко
1 с. л. мая (предварително разтворена във вода и брашно)
4 яйца
4 с. л. захар
1 ч. л. сол
120 грама масло
6-7 ч. ч. пресято брашно
За плънката:
500 грама сирене (или извара)
1 яйце
1-2 с. л. сметана
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от продуктите, посочени за него и го разделете на топки по 80-100 грама всяка. В средата на всяка направете вдлъбнатина, притискайки с чаша. Напълнете с плънката, приготвена от сиренето, сметаната и захарта. Намажете с яйцето. Поставете сиренките в тава, подмазана с масло и оставете за 1 час. След това изпечете при 220 градуса до готовност.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + НАТОКИНАЗА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ Б-КОМПЛЕКС ЛАЙФ ФОРТЕ+ капсули * 60
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Сиренки