Сиренки
Необходими продукти:
2 ч. ч. топло мляко
1 с. л. мая (предварително разтворена във вода и брашно)
4 яйца
4 с. л. захар
1 ч. л. сол
120 грама масло
6-7 ч. ч. пресято брашно
За плънката:
500 грама сирене (или извара)
1 яйце
1-2 с. л. сметана
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от продуктите, посочени за него и го разделете на топки по 80-100 грама всяка. В средата на всяка направете вдлъбнатина, притискайки с чаша. Напълнете с плънката, приготвена от сиренето, сметаната и захарта. Намажете с яйцето. Поставете сиренките в тава, подмазана с масло и оставете за 1 час. След това изпечете при 220 градуса до готовност.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
21 СЕНЧЪРИ МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 150
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + НАТОКИНАЗА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Сиренки