Тутманик
Необходими продукти:
3 яйца (отделете 1 жълтък за намазване на питката)
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сода
1 пак. суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
500-700 грама брашно (колкото поеме тестото)
100 грама масло
350 грама сирене
Начин на приготвяне:
Разтворете маята във вода, прибавете захарта и изчакайте, докато се надуе като "шапка". Замесете тесто от всички изброени продукти (без сиренето и маслото) и оставете за половин час, за да втаса. След това го разделете на 3 части и всяка от тях разточете под формата на правоъгълник. Обилно намажете с разтопеното масло, поръсете с натрошеното сирене и навийте на руло.
Подмажете тавата, в която ще печете тутманика с олио. Нарежете получените рула на парчета с дължина 2-3 см и подредете в съда, поставяйки ги вертикално. Не ги разполагайте прекалено плътно едно до друго, защото ще увеличат обема си. Отгоре ги намажете с отделения по-рано жълтък. Оставете за около 20 минути, след това сложете в загрята до 200 градуса фурна за 30 минути. Когато тутманикът се изпече, извадете от фурната и напръскайте с вода. Покрийте с кърпа и оставете за 15 минути.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
21 СЕНЧЪРИ МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 150
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + НАТОКИНАЗА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Тутманик