Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган

Необходими продукти:
200 грама сирене
200 грама кашкавал
2 яйца + 2 белтъка
100 милилитра готварска сметана с масленост 20%
200 грама заквасена сметана
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица с връх мащерка
1 чаена лъжица с връх риган
1 скилидка чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето и кашкавала. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците смесете двата вида сметана и брашното. Към получената комбинация прибавете сирената и подправките. Сложете намачкана скилидка чесън и разбъркайте всичко старателно.
След това разбийте белтъците на твърда пяна и добавете към тестото.
Подмажете с олио подходяща форма и в нея изсипете масата от сирена. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 40-45 минути.
Питата ще се надуе, затова използвайте съд с високи стени.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тутманик
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Шоколадови палачинки
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган