Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган

Необходими продукти:
200 грама сирене
200 грама кашкавал
2 яйца + 2 белтъка
100 милилитра готварска сметана с масленост 20%
200 грама заквасена сметана
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица с връх мащерка
1 чаена лъжица с връх риган
1 скилидка чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето и кашкавала. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците смесете двата вида сметана и брашното. Към получената комбинация прибавете сирената и подправките. Сложете намачкана скилидка чесън и разбъркайте всичко старателно.
След това разбийте белтъците на твърда пяна и добавете към тестото.
Подмажете с олио подходяща форма и в нея изсипете масата от сирена. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 40-45 минути.
Питата ще се надуе, затова използвайте съд с високи стени.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган