Хлебна запеканка с шунка и сирене
Необходими продукти:
половин бял хляб
200 грама сирене
150 грама шунка
4 яйца
200 милилитра течна сметана (или прясно мляко)
50 грама кашкавал
пресен копър
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Първо направете заливка, разбивайки яйцата със сметана и щипка сол до еднородност.
Хлябът е добре да бъде малко сух. Нарежете го на филии с дебелина около 1,5 - 2 сантиметра.
Подмажете с олио подходяща форма или застелете дъното с хартия за печене.
Потопете всяка филия в комбинацията от яйца и сметана, и подредете плътно в тавата, преди да са се размекнали прекалено, оформяйки основата на запеканката. Запълнете празните пространства с кора от хляба, основата трябва да е плътна.
Разпределете натрошеното сирене, върху него сложете шунката, нарязана на кубчета или на сламки, поръсете с нарязан на ситно копър и подправки по ваш избор. Полейте всичко с готовата заливка, покрийте с настъргания кашкавал и поставете ястието да се изпече
предварително загрята фурна за около 20 - 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Рецепти за сирене пане
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Хлебна запеканка с шунка и сирене