Хлебна запеканка с шунка и сирене
Необходими продукти:
половин бял хляб
200 грама сирене
150 грама шунка
4 яйца
200 милилитра течна сметана (или прясно мляко)
50 грама кашкавал
пресен копър
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Първо направете заливка, разбивайки яйцата със сметана и щипка сол до еднородност.
Хлябът е добре да бъде малко сух. Нарежете го на филии с дебелина около 1,5 - 2 сантиметра.
Подмажете с олио подходяща форма или застелете дъното с хартия за печене.
Потопете всяка филия в комбинацията от яйца и сметана, и подредете плътно в тавата, преди да са се размекнали прекалено, оформяйки основата на запеканката. Запълнете празните пространства с кора от хляба, основата трябва да е плътна.
Разпределете натрошеното сирене, върху него сложете шунката, нарязана на кубчета или на сламки, поръсете с нарязан на ситно копър и подправки по ваш избор. Полейте всичко с готовата заливка, покрийте с настъргания кашкавал и поставете ястието да се изпече
предварително загрята фурна за около 20 - 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Хлебна запеканка с шунка и сирене