Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 хляб с хрупкава коричка
- 3/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 100 грама безсолно масло
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото и го смесете с чесъна, магданоза и солта. Разбъркайте добре.
- Нарежете хляба по диагонал през 2 сантиметра, без да отрязвате кората отдолу.
- Повторете в другата посока, за да кръстосате разрезите.
- Използвайте пръсти или нож, за да ги разтворите и поръсете с 1 чаена лъжичка от чесновото масло и щипка кашкавал. Не е необходимо да внимавате, дори е хубаво да има масълце и кашкавал върху кората.
- Увийте хляба с фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, докато кашкавалът се разтопи.
- Отворете фолиото и оставете пълнения хляб да се запече за още 5 минути, за да има златиста и хрупкава коричка.
- Сервирайте топъл.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Хлебен пудинг
- Печен хляб с яйца и домати
- Плосък хляб без глутен
- Ядков хляб без брашно
- Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол
- Тъмен бананов хляб
Коментари към Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал