Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 хляб с хрупкава коричка
- 3/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 100 грама безсолно масло
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото и го смесете с чесъна, магданоза и солта. Разбъркайте добре.
- Нарежете хляба по диагонал през 2 сантиметра, без да отрязвате кората отдолу.
- Повторете в другата посока, за да кръстосате разрезите.
- Използвайте пръсти или нож, за да ги разтворите и поръсете с 1 чаена лъжичка от чесновото масло и щипка кашкавал. Не е необходимо да внимавате, дори е хубаво да има масълце и кашкавал върху кората.
- Увийте хляба с фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, докато кашкавалът се разтопи.
- Отворете фолиото и оставете пълнения хляб да се запече за още 5 минути, за да има златиста и хрупкава коричка.
- Сервирайте топъл.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Двуседмична диета с хляб
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал