Пъстър маймунски хляб с разнообразие от вкусове
Необходими продукти:
- 450 грама пшенично брашно
- 220 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица сол
- 50 грама масло
- 1 яйце
- 1,5 чаена лъжица суха мая
Добавки:
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 3 скилидки ситно накълцан чесън
- няколко вида различни пресни или сухи подправки или билки по ваш избор
- нарязан пресен магданоз
- нарязани кедрови ядки
- сушени червени боровинки
- прясно смлян черен пипер
- макови семена
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Смесете прясното мляко и маслото, сложете солта и затоплете сместа, докато маслото се разтопи. Когато това стане, оставете течността да се охлади.
В отделен съд пресейте брашното, към което добавете сухата мая, разбъркайте. Направете вдлъбнатина в средата и в нея налейте масленото мляко и чукнете яйцето.
Старателно замесете тесто (месете го около 10 минути), покрийте с кърпа и оставете за час на топло място, за да втаса (трябва да увеличи обема си 2-3 пъти).
След това разделете на еднакви по големина топчета, покрийте ги отново с кърпа и оставете за 10 минути.
Междувременно подгответе добавките. Маслото разтопете и в него сложете чесъна, а всички останали ароматни продукти нарежете и разпределете в отделни съдове.
Потопете всяко топче тесто първо в чесновата мазнина, след това в някоя от добавките. Така ще получите разнообразие от вкусове.
Подредете ги в кексова форма и покрийте с влажна кърпа. Така трябва да престои на топло половин час.
Когато това време изтече, изпечете хляба за 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Бига - квас за хляб по италиански
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Домашен хляб със сушени домати и парченца маслини (за хлебопекарна)
- Вместо хляб си направете кълнове от лимец или ръж
Коментари към Пъстър маймунски хляб с разнообразие от вкусове