Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки

Необходими продукти:
8 филии хляб
3 скилидки чесън
2 супени лъжици босилек
1 супена лъжица риган
1/2 чаена лъжица сол
80 милилитра зехтин
черен пипер по желание
Начин на приготвяне:
Смесете намачканите скилидки чесън с босилека, ригана и солта в малка купа. Добавете зехтина към ароматните съставки и сложете черен пипер по желание на вкус. Разбъркайте всичко.
Потопете филиите хляб в получената смес и ги подредете в тава, покрийте с фолио и поставете във фурната за 10 - 15 минути. След това махнете фолиото и оставете да се запекат за около 5 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Карамелени филийки с чили
- Киселица, Дива ябълка
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Ароматна печена царевица
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
Коментари към Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки