Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Необходими продукти:
1,5 килограма моркови
1 супена лъжица риган
3 супени лъжици захар
1,5 глави чесън
20 грама мащерка
0,5 чаена лъжица сол
2 лимона
1 чаена лъжица смес от различни видове смлян пипер
олио на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на парчета с дължина около 6 сантиметра.

Обелете чесъна, смесете го с морковите в подходяща купа и прибавете всички подправки. Налейте прясно изцедения сок от двата лимона, разбъркайте и оставете зеленчуците да престоят така една нощ, за се мариноват.

На следващия ден задушете морковите в олио на слаб огън. Отвътре трябва да бъдат плътни, а отвън - покрити с глазура.

Гарнитурата е много подходяща като допълнение към печено свинско месо.

Добър апетит!
Снимки: edasla.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон