Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон

Необходими продукти:
1,5 килограма моркови
1 супена лъжица риган
3 супени лъжици захар
1,5 глави чесън
20 грама мащерка
0,5 чаена лъжица сол
2 лимона
1 чаена лъжица смес от различни видове смлян пипер
олио на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на парчета с дължина около 6 сантиметра.

Обелете чесъна, смесете го с морковите в подходяща купа и прибавете всички подправки. Налейте прясно изцедения сок от двата лимона, разбъркайте и оставете зеленчуците да престоят така една нощ, за се мариноват.

На следващия ден задушете морковите в олио на слаб огън. Отвътре трябва да бъдат плътни, а отвън - покрити с глазура.

Гарнитурата е много подходяща като допълнение към печено свинско месо.

Добър апетит!
Снимки: edasla.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
КАРОТЕН ИНТЕНЗИВЕН ГЕЛ ЗА ТЕН ГОЛД 150 мл
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Употреба на чесъна в Аюрведа
- Див морков
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лечебни ползи от чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Чеснова майонеза със зехтин
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Смелете лимони с чесън, за да си приготвите чудодеен лек срещу високото кръвно
Коментари към Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон