Гарнитура от булгур с моркови и лук

Необходими продукти:
1 чаена чаша булгур
1 малка глава лук
1 среден морков
2-2,5 супени лъжици масло
2 чаени чаши вряща вода
1 чаена лъжица доматено пюре (или 1 домат)
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и в него изсипете ситно нарязания лук и настъргания морков. Нека се задушават продължение на 10-12 минути до прозрачност и омекване на лука.
След това прибавете булгура (не е необходимо да измивате предварително) и разбъркайте. Ред е на доматеното пюре (или настържете 1 домат).
Налейте врящата вода, отново разбъркайте и подправете на вкус. Когато заври, затворете съда с капак, намалете котлона и оставете продуктите да се приготвят около 15 минути на слаб огън.
Гарнитурата е готова. Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
САНАВИТА ЖИЗНЕНОСТ И ЕНЕРГИЯ (ФОРМУЛА ЗА ДЕЦА) саше 10 мл * 12
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
4+ НУТРИШЪН ГЛУТА ПЕПТИД+ 400 г
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Тридневна диета с моркови и мед
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Морковите като средство за отслабване - за и против
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
Коментари към Гарнитура от булгур с моркови и лук