Гъбена гарнитура с лук и соев сос

Необходими продукти:
400-500 грама пресни гъби
2 средни моркова
2 средни глави лук
40-50 милилитра соев сос (изберете по-безсолен вид)
60-80 милилитра растително олио
1-1,5 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Избършете гъбите с мокра кърпа, нарежете ги надлъжно. Морковите настържете с помощта на едро ренде, а лука нарежете на полукръгчета.
Сгорещете 2 супени лъжици олио и в него задушете зеленчуците в продължение на около 12-14 минути (до омекване на морковите).
Гъбите може да приготвите по едни от следните начини:
- изпечете в загрята до 200 градуса фурна за 10 минути;
- изсипете в малко количество нагорещено олио, а след това прибавете масло и изпържете (10-тина минути са достатъчни).
Смелете подготвените гъби и зеленчуци, но не ги превръщайте с пюре. Към комбинацията прибавете соевия сос и опитайте на вкус. Ако е необходимо подсолете допълнително. Подправите със смлян черен пипер по желание.
Може да поднесете като гарнитура към риба или месо или просто да си намажете филия с "пастета".
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Гъби портобело
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
- Сладка гарнитура от пшеница, стафиди и орехи
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
- Жулиен в легло от картофи
Коментари към Гъбена гарнитура с лук и соев сос