Гъбена гарнитура с лук и соев сос
Необходими продукти:
400-500 грама пресни гъби
2 средни моркова
2 средни глави лук
40-50 милилитра соев сос (изберете по-безсолен вид)
60-80 милилитра растително олио
1-1,5 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Избършете гъбите с мокра кърпа, нарежете ги надлъжно. Морковите настържете с помощта на едро ренде, а лука нарежете на полукръгчета.
Сгорещете 2 супени лъжици олио и в него задушете зеленчуците в продължение на около 12-14 минути (до омекване на морковите).
Гъбите може да приготвите по едни от следните начини:
- изпечете в загрята до 200 градуса фурна за 10 минути;
- изсипете в малко количество нагорещено олио, а след това прибавете масло и изпържете (10-тина минути са достатъчни).
Смелете подготвените гъби и зеленчуци, но не ги превръщайте с пюре. Към комбинацията прибавете соевия сос и опитайте на вкус. Ако е необходимо подсолете допълнително. Подправите със смлян черен пипер по желание.
Може да поднесете като гарнитура към риба или месо или просто да си намажете филия с "пастета".
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
Коментари към Гъбена гарнитура с лук и соев сос