Ориз с царевица
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
1 ч. ч. царевица
1 глава лук
2,5 ч. ч. вода
3 скилидки чесън
дафинов лист
4-5 с. л. олио
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган, запържете в него нарязания на кубчета лук и когато придобие златист цвят, прибавете нарязания чесън. Разбъркайте. След като чесънът си пусне аромата, сложете царевицата и запържете за минутка. Прибавете ориза и оставете на котлона за около 2 минутки, бъркайки. Подправете със сол и пипер, налейте водата, изчакайте да заври и оставете да се приготвя още 3 минути. След това намалете огъня, затворете съда с капак и оставете ориза така до изпаряването на течността. Нека престои 10 минути под капак и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БИОТИНА ЛОСИОН ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ С ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН B7 250 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 2 А ЛАЗУРНО ЧЕРНО
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Мляко с ориз
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Ориз с домати и кайма
- Топчета мамалига със сирене
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
Коментари към Ориз с царевица