Ориз с царевица

Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
1 ч. ч. царевица
1 глава лук
2,5 ч. ч. вода
3 скилидки чесън
дафинов лист
4-5 с. л. олио
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган, запържете в него нарязания на кубчета лук и когато придобие златист цвят, прибавете нарязания чесън. Разбъркайте. След като чесънът си пусне аромата, сложете царевицата и запържете за минутка. Прибавете ориза и оставете на котлона за около 2 минутки, бъркайки. Подправете със сол и пипер, налейте водата, изчакайте да заври и оставете да се приготвя още 3 минути. След това намалете огъня, затворете съда с капак и оставете ориза така до изпаряването на течността. Нека престои 10 минути под капак и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 3 N ТЪМНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 7 GC ЗЛАТНО МЕДНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 N МЕДНО РУСО
ОЛ НУТРИШЪН КАРБО МУЛТИ МАКС 3 кг
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ароматна печена царевица
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Направете си сами зелен лук в бутилка
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
Коментари към Ориз с царевица