Ориз с царевица

Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
1 ч. ч. царевица
1 глава лук
2,5 ч. ч. вода
3 скилидки чесън
дафинов лист
4-5 с. л. олио
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган, запържете в него нарязания на кубчета лук и когато придобие златист цвят, прибавете нарязания чесън. Разбъркайте. След като чесънът си пусне аромата, сложете царевицата и запържете за минутка. Прибавете ориза и оставете на котлона за около 2 минутки, бъркайки. Подправете със сол и пипер, налейте водата, изчакайте да заври и оставете да се приготвя още 3 минути. След това намалете огъня, затворете съда с капак и оставете ориза така до изпаряването на течността. Нека престои 10 минути под капак и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 3 N ТЪМНО КЕСТЕНЯВО
ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Ползи и вреди на червения лук
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пилешки дробчета с лук
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Ориз с царевица