Портокалов кускус
Необходими продукти:
200 грама кускус
2-3 пера зелен лук
2 средни моркова
400 мл пилешки бульон
1/8 ч. л. канела
кората на един портокал
масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете маслото във висок тиган и поставете на котлона на умерена температура. Прибавете нарязания на ситно зелен лук, настърганите моркови, сол, пипер и задушете за кратко, разбърквайки, за да останат зеленчуците хрупкави. След това добавете канелата. Налейте в тази смес бульона и нека заври на силен огън. Когато това стане, изсипете кускуса и разбъркайте добре. Изключете котлона и оставете всичко за 5-10 минути на него. След 5 минути разбъркайте още веднъж и поръсете с настърганата портокалова кора.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕСКЮ ГЪМИС дъвчащи бонбони * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Червен портокал, Кървав портокал
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
Коментари към Портокалов кускус