Оризови топчета със сусам, бадеми и зелен лук

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши ориз (може кафяв)
2,5 чаени чаши вода
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена чаша сусамово семе
5 супени лъжици натрошени бадеми
1/2 чаена чаша ситно нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с водата и поставете на котлона. Нека се вари на слаб огън при затворен капак, като не трябва да го разбърквате прекалено често. Обикновено оризът е готов, когато поеме всичката течност.
Докато това стане, нарежете лука на ситно и смелете бадемите с помощта на блендер.
В голям съд смесете ориза с лука, сусама и бадемите. Подсолете на вкус и оставете комбинацията да си "почине" за 10 минути. След това трябва да оформите топчетата като за целта ще ви трябва малка чаша или друг подобен подходящ съд и найлоново фолио.
Покрийте дъното и стените на чашката с фолиото, краищата му да излизат отвън достатъчно. Напръскайте с вода и сложете от ориза (плътно). Оформете "чувалче" и извадете плънката с него. Завийте, затягайки.
Получават се около 20 броя, точното количество зависи от големината на съда, който използвате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
БИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩО БЕБЕШКО ОЛИО ЗА ТЯЛО 200 мл
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА МАЗНА КОСА 50 мл
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА СУХА КОСА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на червения лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пилешки дробчета с лук
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Оризови топчета със сусам, бадеми и зелен лук