Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
1 чаена чаша царевично брашно
1 чаена чаша пшенично брашно
2 яйца
1 чаена лъжица сода
0,5 чаена чаша настърган кашкавал
4 супени лъжици растителна мазнина
1 3/4 чаени чаши прясно мляко
1 връзка нарязан зелен лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
чесън на прах по желание
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, към тях прибавете млякото, олиото и разбъркайте хубаво. В отделен съд смесете двата вида брашно, сложете содата, сол, черен пипер и 1/3 от настъргания кашкавал. След това налейте яйчната комбинация, прибавете нарязания зелен лук и замесете тесто. Разпределете го в подмазана с масло тава и поръсете повърхността с останалия кашкавал.
Изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 30 - 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
ОСТРОВИТ ЛЕНЕНО БРАШНО 500 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 гр.
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук