Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук

Необходими продукти:
1 чаена чаша царевично брашно
1 чаена чаша пшенично брашно
2 яйца
1 чаена лъжица сода
0,5 чаена чаша настърган кашкавал
4 супени лъжици растителна мазнина
1 3/4 чаени чаши прясно мляко
1 връзка нарязан зелен лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
чесън на прах по желание
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, към тях прибавете млякото, олиото и разбъркайте хубаво. В отделен съд смесете двата вида брашно, сложете содата, сол, черен пипер и 1/3 от настъргания кашкавал. След това налейте яйчната комбинация, прибавете нарязания зелен лук и замесете тесто. Разпределете го в подмазана с масло тава и поръсете повърхността с останалия кашкавал.
Изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 30 - 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 250 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Ползи и вреди на червения лук
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Тутманик
- Пилешки дробчета с лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук