Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
1 чаена чаша царевично брашно
1 чаена чаша пшенично брашно
2 яйца
1 чаена лъжица сода
0,5 чаена чаша настърган кашкавал
4 супени лъжици растителна мазнина
1 3/4 чаени чаши прясно мляко
1 връзка нарязан зелен лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
чесън на прах по желание
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, към тях прибавете млякото, олиото и разбъркайте хубаво. В отделен съд смесете двата вида брашно, сложете содата, сол, черен пипер и 1/3 от настъргания кашкавал. След това налейте яйчната комбинация, прибавете нарязания зелен лук и замесете тесто. Разпределете го в подмазана с масло тава и поръсете повърхността с останалия кашкавал.
Изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 30 - 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
КОРДИЦЕПС капсули 1000 мг * 210 DOUBLE WOOD
НовОРИЗОВО БРАШНО 500 гр. БОДПИЕ
ЗОЯ СУШЕНИ ЗРЕЛИ БАНАНИ прах 200 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ КОПРИВА 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук