Бърза царевична каша с маслини, лук и кашкавал
Необходими продукти:
40 грама смлени царевични зърна
200 милилитра вода
1 чаена лъжица сол
1/2 глава лук
1 супена лъжица зехтин
3 - 4 маслини
1 парче кашкавал
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го задушете в зехтина до златисто и докато придобие характерния аромат (не пържете). Разбъркайте смлените зърна и водата, сложете солта, поставете на котлона да кипне и нека се вари в продължение на 3 минути. След това прибавете задушения лук (ако желаете, използвайте и малко масло), разбъркате всичко, затворете съда с капак и оставете за 5 минути.
Поръсете с червен пипер и поднесете с маслини и парче кашкавал.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАША ПРОСО И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
КАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ от 6 месец 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Костилките от маслини прочистват червата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Софт храни
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
Коментари към Бърза царевична каша с маслини, лук и кашкавал