Качамак с кашкавал и маслини
Необходими продукти:
1 чаена чаша царевично брашно
3 чаени чаши прясно мляко
100 грама кашкавал
20 маслини без костилки
3 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете млякото с половин чаша вода и към тях прибавете намачкания чесън, сол и черен пипер. Оставете да се вари в продължение на 5 минути. Извадете чесъна и добавете брашното, изсипвайки тънка струя от него и бъркайте непрекъснато (използвайте дървена лъжица). Нека ястието се приготвя на несилен огън около 20 минути. След това намалете котлона до минимум и добавете настъргания на ситно кашкавал, след това зехтина с подправки по ваш избор и нарязаните маслини. Разбъркайте всичко внимателно и свалете съда от котлона. Изсипете качамака върху намаслена хартия, заравнете повърхността и охладете. Нарежете на квадрати (5 см) и изпържете в тиган със зехтин от двете страни до получаването на златиста коричка.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
КОПРИВА БРАШНО 50 г ПАКЕТ ФАРЕР
КАСИС НА ПРАХ 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Костилките от маслини прочистват червата
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Качамак с кашкавал и маслини