Полента със сирена и гъби

Необходими продукти:
11 супени лъжици царевично брашно
250 милилитра прясно мляко с висока масленост
3 яйца
11 чери домата
5 печурки
70 грама сирене Камембер
200 грама сирене Фета
връзка пресен босилек
1 пакетче бакпулвер
1/3 чаена чаша зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
С миксер смесете царевичното брашно и яйцата. Налейте зехтина и прясното мляко, разбъркайте. Кашата трябва да бъде течна.
Попарете за минута чери доматите с вряща вода, след това залейте със студена и обелете ципите им.
Измийте гъбите, отрежете крачетата им.
Камембера нарежете на малки кубчета, които сложете върху царевичната смес, добавете и намачканото сирене Фета.
Подправете на вкус, изсипете бакпулвера и разбъркайте.
Застелете с пергамент подходяща тава. На дъното сложете няколко домата, гъбите и малко листенца босилек. Останалите листа прибавете към тестото, което разбъркайте и разпределете равномерно в съда.
Отгоре разпределете тестото и поръсете с прясно смлян черен пипер.
Изпечете във фурната за 40-45 минути.
Когато извадите, нека полентата се охлади малко, поставете чиния върху нея и обърнете ястието внимателно. Отстранете хартията, нарежете на порции и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Консервирана царевица (кочани)
- Софт храни
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Царевична запеканка със спанак
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Царевица, Кукуруз
Коментари към Полента със сирена и гъби