Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене

Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене

Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши прясно краве мляко
  • 3 чаени чаши царевично брашно (фино)
  • 1/2 чаена чаша твърд кашкавал (настърган)
  • 1 чаена чаша меко козе сирене
  • 400 грама чери домати
  • 4 пера зелен лук
  • по 3 супени лъжици краве масло и зехтин
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Подредете чери доматите в намазнена тава, подправете с черен пипер, сол и изпечете за 50 минути във фурната, докато започнат да потъмняват и се сбръчкат.

Смесете 1,5 чаени чаши вода с млякото и сложете съда върху котлона. Щом течността кипне, прибавете царевичното брашно, като го изсипвате на тънка струя. Сварете до готовност.

Тогава добавете кравето масло и кашкавала, разбъркайте.

Нарежете ситно перата зелен лук и ги изсипете в кашата заедно с вече изпечените чери домати и натрошеното или настъргано козе сирене.

Прехвърлете ястието в тава, заравнете повърхността и нека полентата да се охлади, след което нарежете на квадратни парчета и може да сервирате.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: stb.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиНовиниХрани и ястияХранене при...СнимкиБотаникаЛюбопитноДиети