Топчета мамалига със сирене

Необходими продукти:
1 чаена чаша смлени царевични зърна
3,5 чаени чаши вода
щипка сол
200 грама твърдо бяло саламурено сирене
риган
смлян черен пипер на вкус
1 чаена чаша мазнина за пържене
шепа царевично брашно или смлени царевични зърна
1 яйце
Начин на приготвяне:
Смелете царевичните зърна фино с помощта на блендер.
Смесете с водата, сложете щипка сол и поставете на силен огън, докато сместа заври. След това намалете температурата и нека варенето продължи, докато се поеме всичката течност. Бъркайте непрекъснато. Свалете от огъня и оставете да се охлажда.
Нарежете сиренето на едри кубчета (1,5 сантиметра), оваляйте ги в смлян черен пипер и поръсете с накъсани на ситно или накълцани листа риган.
С влажни ръце оформете слой от царевичната каша в дланта си (с дебелина около 3 мм), притиснете и сложете кубче сирене в средата.
Оформете топчета, които потопете в разбито яйце (с мъничко сол),
оваляйте в царевичното брашно
и изпържете в нагорещеното олио до образуването на златиста хрупкава коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ КОПРИВА 100 г
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
БРАШНО ОТ ЗЕМНА ЯБЪЛКА 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО БЯЛ ТРЪН 200 г БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Консервирана царевица (кочани)
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Тутманик
Коментари към Топчета мамалига със сирене