Мамалига с кашкавал, сирене и магданоз
Необходими продукти:
1 част царевично брашно
2 части прясно мляко
100 грама настърган кашкавал
сирене
магданоз
заквасена сметана
сол
Начин на приготвяне:
Сварете царевичното брашно в млякото, сложете сол на вкус. Настържете кашкавала, сиренето намачкайте и смесете с нарязан магданоз.
Вземете форма за печене, изсипете в нея слой от царевичната каша, следва ред сирене с магданоз и отново мамалига. Намажете повърхността със сметана, поръсете с настърган кашкавал и поставете ястието във фурната. Нека се запече, докато се образува апетитна румена коричка. Може да поднесете със запръжка от олио и червен пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
ОСТРОВИТ ЛЕНЕНО БРАШНО 500 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 гр.
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
Коментари към Мамалига с кашкавал, сирене и магданоз