Мамалига

Необходими продукти:
500 грама царевично брашно
200 грама сирене
2 домата
магданоз
масло
сол
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в тава и го сложете във фурната, за да се изсуши. След това го изсипете в тенджера с дебело дъно и залейте с 1,5 литра вряща подсолена вода. Варете в продължение на 35-40 минути на слаб огън, бъркайки непрекъснато. След това сложете мамалигата във форма за печене на водна баня и печете във фурната 20 минути при 180 градуса.
Измийте и подсушете доматите и магданоза. Доматите нарежете на кръгчета. Готовото ястие нарежете на порции и полейте с масло. Върху всяко парче поставете сирене и отгоре домат. Украсете с магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ КОПРИВА 100 г
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
БРАШНО ОТ ЗЕМНА ЯБЪЛКА 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО БЯЛ ТРЪН 200 г БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Консервирана царевица (кочани)
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Шоколадов чийзкейк с малини без печене
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
Коментари към Мамалига