Мамалига
Необходими продукти:
500 грама царевично брашно
200 грама сирене
2 домата
магданоз
масло
сол
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в тава и го сложете във фурната, за да се изсуши. След това го изсипете в тенджера с дебело дъно и залейте с 1,5 литра вряща подсолена вода. Варете в продължение на 35-40 минути на слаб огън, бъркайки непрекъснато. След това сложете мамалигата във форма за печене на водна баня и печете във фурната 20 минути при 180 градуса.
Измийте и подсушете доматите и магданоза. Доматите нарежете на кръгчета. Готовото ястие нарежете на порции и полейте с масло. Върху всяко парче поставете сирене и отгоре домат. Украсете с магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КУРКУМА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Тутманик
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Мамалига