Царевичен хляб с тиква

Необходими продукти:
500 грама тиква
200 грама пшенично брашно
350 грама каша от царевично брашно/качамак
200 грама зелен лук
4 яйца
400 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици бакпулвер
8 супени лъжици растително олио
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и настържете с помощта на средно ренде.
В подходящ съд смесете царевичната каша с пресятото брашно, тиквата, нарязания лук, сложете захарта, солта и бакпулвера.
След това внимателно налейте млякото, прибавете яйцата и олиото. Получава се немного гъсто тесто.
Прехвърлете го в подмазана с олио форма за печене.
Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути. Когато хлябът се зачерви, може да покриете с фолио, намалете температурата и нека се пече още около 30 минути.
Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Може да поднесете с масло и крема сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
АМАРАНТ 200 г ЗДРАВНИЦА
БАДЕМОВО БРАШНО 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ОРИЗОВО БРАШНО 500 г БОДПИЕ
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
4+ НУТРИШЪН SALTY OAT+ ОВЕСЕН ПРОТЕИН 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Тутманик
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Консервирана царевица (кочани)
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
Коментари към Царевичен хляб с тиква