Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Царевичен хляб с тиква

Царевичен хляб с тиква

Царевичен хляб с тиква - изображение

Необходими продукти:

500 грама тиква
200 грама пшенично брашно
350 грама каша от царевично брашно/качамак
200 грама зелен лук
4 яйца
400 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици бакпулвер
8 супени лъжици растително олио
щипка сол

Начин на приготвяне:

Обелете тиквата, почистете от семената и настържете с помощта на средно ренде.

В подходящ съд смесете царевичната каша с пресятото брашно, тиквата, нарязания лук, сложете захарта, солта и бакпулвера.

След това внимателно налейте млякото, прибавете яйцата и олиото. Получава се немного гъсто тесто.

Прехвърлете го в подмазана с олио форма за печене.

Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути. Когато хлябът се зачерви, може да покриете с фолио, намалете температурата и нека се пече още около 30 минути.

Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.

Може да поднесете с масло и крема сирене.

Добър апетит!

Още по темата:

4.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Храни и ястияНовиниБотаникаСнимкиДиетиЛайфстайлВидеоАнкетиИнтервюта