Царевичен хляб с тиква
Необходими продукти:
500 грама тиква
200 грама пшенично брашно
350 грама каша от царевично брашно/качамак
200 грама зелен лук
4 яйца
400 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици бакпулвер
8 супени лъжици растително олио
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и настържете с помощта на средно ренде.

В подходящ съд смесете царевичната каша с пресятото брашно, тиквата, нарязания лук, сложете захарта, солта и бакпулвера.

След това внимателно налейте млякото, прибавете яйцата и олиото. Получава се немного гъсто тесто.

Прехвърлете го в подмазана с олио форма за печене.

Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути. Когато хлябът се зачерви, може да покриете с фолио, намалете температурата и нека се пече още около 30 минути.

Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.

Може да поднесете с масло и крема сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
НОВАЛАК ALLERNOVA AR 0-36 месеца 400 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тутманик
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Диета с тиква за 12 дни
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Царевичен хляб с тиква