Царевичен хляб с тиква
Необходими продукти:
500 грама тиква
200 грама пшенично брашно
350 грама каша от царевично брашно/качамак
200 грама зелен лук
4 яйца
400 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици бакпулвер
8 супени лъжици растително олио
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и настържете с помощта на средно ренде.
В подходящ съд смесете царевичната каша с пресятото брашно, тиквата, нарязания лук, сложете захарта, солта и бакпулвера.
След това внимателно налейте млякото, прибавете яйцата и олиото. Получава се немного гъсто тесто.
Прехвърлете го в подмазана с олио форма за печене.
Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути. Когато хлябът се зачерви, може да покриете с фолио, намалете температурата и нека се пече още около 30 минути.
Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Може да поднесете с масло и крема сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БРАШНО ТИКВЕНО БАЛЧО 180 гр.
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 500 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Царевичен хляб с тиква