Пай от качамак с лапад, праз и спанак

Необходими продукти:
- 200 грама спанак
- 150 грама лапад
- 1 стрък праз
- 2 стръка пресен джоджен
- 1-2 листенца прясна мента
- нарязан пресен магданоз
- 1 глава стар лук, нарязана
- зехтин за запръжка
- кашерна сол за подправяне
- 100 грама настъргано краве сирене
- 2 разбити яйца
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена чаша и половина вода
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 30 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Пригответе кръгла форма за пай и я намажете с мазнина. Налейте зехтин в тенджера и запържете нарязаните ситно лук, праз, спанак, лапад, джоджен и листенца мента.
Подправете със сол и магданоз на вкус. Охладете плънката и оставете настрана. В друг съд налейте прясното мляко, смесено с водата, подсолете и прибавете царевичното брашно. Бъркайте докато се сгъсти и овкусете с маслото, сиренето, индийското орехче.
Прибавете яйцата и разбъркайте отново. Половината качамак разпределете на дъното на формата.
Гарнирайте със зелената плънка и покрийте с останалата част.
Запечете пая в загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: modernvintagecooking.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
НовЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
БОНБОНИ ПЛОДОВИ + ВИТ. А, С И Е ЗА ДЕЦА SANCT BERNHARD
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Спаначен огретен със сирене
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Медицински употреби на лапада от 400 г. пр. Хр.
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Здравословен спаначен снакс
Коментари към Пай от качамак с лапад, праз и спанак