Пай от качамак с лапад, праз и спанак

Необходими продукти:
- 200 грама спанак
- 150 грама лапад
- 1 стрък праз
- 2 стръка пресен джоджен
- 1-2 листенца прясна мента
- нарязан пресен магданоз
- 1 глава стар лук, нарязана
- зехтин за запръжка
- кашерна сол за подправяне
- 100 грама настъргано краве сирене
- 2 разбити яйца
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена чаша и половина вода
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 30 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Пригответе кръгла форма за пай и я намажете с мазнина. Налейте зехтин в тенджера и запържете нарязаните ситно лук, праз, спанак, лапад, джоджен и листенца мента.
Подправете със сол и магданоз на вкус. Охладете плънката и оставете настрана. В друг съд налейте прясното мляко, смесено с водата, подсолете и прибавете царевичното брашно. Бъркайте докато се сгъсти и овкусете с маслото, сиренето, индийското орехче.
Прибавете яйцата и разбъркайте отново. Половината качамак разпределете на дъното на формата.
Гарнирайте със зелената плънка и покрийте с останалата част.
Запечете пая в загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: modernvintagecooking.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
ЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Супа от леща със спанак
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Гофрети със спанак и сирене
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Пъстра спаначена салата със сварени яйца и сос от мак
- Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
- Паста с гъби, спанак и кашкавал
- Полента със сирена и гъби
- Мини ябълкови пайчета
Коментари към Пай от качамак с лапад, праз и спанак