Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пилешки пай със спанак и кори за баница

Пилешки пай със спанак и кори за баница

Пилешки пай със спанак и кори за баница - изображение

Необходими продукти:

  • 4 броя пилешки гърди
  • 4 скилидки чесън - пресовани
  • 1 супена лъжица риган
  • 1/2 чаена чаша рикота
  • 2 чаени чаши замразен спанак
  • 1 чаена чаша сирене фета
  • 1/2 чаена чаша зелен лук
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици копър
  • 1 пакет кори за баница
  • 1 чаена чаша разтопено масло
  • 1 чаена чаша червен лук
  • 1/2 чаена чаша маслини каламата
  • 1 чаена чаша нарязани домати
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на дребно всички зеленчуци и ги разделете в отделни купички.

Загрейте фурната на 200 градуса. Подправете пилешкото месо със сол, черен пипер, чесън, риган и полейте със зехтин. С ръце разбъркайте да се овкусят всички филета.

В загрят тиган сложете малко зехтин и запържете до готовност пилешките гърди - по 5 минути от всяка страна на висока температура, след което намалете градусите до пълното им изпичане. Оставете месото да се охлади, след което го нарежете.

В купа смесете рикотата, замразения спанак, сиренето фета, нарязания на ситно зелен лук. Разбийте двете яйца и ги добавете към сместа, сложете копъра и поръсете с черен пипер. Размесете добре всички съставки.

намазняване на корите

Излейте разтопеното масло в правоъгълна тавичка. Вземете 10 кори за баницата и всеки два листа омазнете от двете страни.

В тавичка с падащо дъно сложете корите, подредете ги така, че да покриват цялото дъно и да висят извън нея. Ако има нужда, използвайте още кори, за да покриете добре тавата и стените на съда.

подредбата на пилешкото месо

Разстелете половината спаначена смес в тавичката. Подредете отгоре пилешкото филе и покрийте с другата част от спанака. Изравнете.

подредените зеленчуци

Отгоре подредете в най-външния край доматите, по средата сложете червения лук и в центъра маслините каламата.

Завийте с корите, които сте оставили да висят по края. Покрийте с още 2 - 3 добре намазнени кори. Загърнете с алуминиево фолио и сложете да се пече за 1 час във фурната. Махнете фолиото и гответе още 20 минути, до кафява коричка.

Изчакайте баницата да се охлади поне половин час преди да я сервирате.

разрез на пая

Да ви е вкусно!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиНовиниБотаникаЛайфстайлАнкети