Пилешки пай със спанак и кори за баница
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 4 скилидки чесън - пресовани
- 1 супена лъжица риган
- 1/2 чаена чаша рикота
- 2 чаени чаши замразен спанак
- 1 чаена чаша сирене фета
- 1/2 чаена чаша зелен лук
- 2 яйца
- 2 супени лъжици копър
- 1 пакет кори за баница
- 1 чаена чаша разтопено масло
- 1 чаена чаша червен лук
- 1/2 чаена чаша маслини каламата
- 1 чаена чаша нарязани домати
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на дребно всички зеленчуци и ги разделете в отделни купички.
Загрейте фурната на 200 градуса. Подправете пилешкото месо със сол, черен пипер, чесън, риган и полейте със зехтин. С ръце разбъркайте да се овкусят всички филета.
В загрят тиган сложете малко зехтин и запържете до готовност пилешките гърди - по 5 минути от всяка страна на висока температура, след което намалете градусите до пълното им изпичане. Оставете месото да се охлади, след което го нарежете.
В купа смесете рикотата, замразения спанак, сиренето фета, нарязания на ситно зелен лук. Разбийте двете яйца и ги добавете към сместа, сложете копъра и поръсете с черен пипер. Размесете добре всички съставки.
Излейте разтопеното масло в правоъгълна тавичка. Вземете 10 кори за баницата и всеки два листа омазнете от двете страни.
В тавичка с падащо дъно сложете корите, подредете ги така, че да покриват цялото дъно и да висят извън нея. Ако има нужда, използвайте още кори, за да покриете добре тавата и стените на съда.
Разстелете половината спаначена смес в тавичката. Подредете отгоре пилешкото филе и покрийте с другата част от спанака. Изравнете.
Отгоре подредете в най-външния край доматите, по средата сложете червения лук и в центъра маслините каламата.
Завийте с корите, които сте оставили да висят по края. Покрийте с още 2 - 3 добре намазнени кори. Загърнете с алуминиево фолио и сложете да се пече за 1 час във фурната. Махнете фолиото и гответе още 20 минути, до кафява коричка.
Изчакайте баницата да се охлади поне половин час преди да я сервирате.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Царевична запеканка със спанак
- Свинско със спанак и сметана
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
Коментари към Пилешки пай със спанак и кори за баница