Спаначен пай с шунка, кашкавал и картофено пюре
Необходими продукти:
- 300 грама нарязан спанак
- 200 грама фино нарязана шунка
- 6 яйца
- 500 грама картофи
- 50 грама краве масло
- 100 грама крема сирене
- 50 милилитра готварска сметана, безсолна
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- няколко стръка пресен лук, нарязани ситно
- сол, черен пипер
- 200 грама настърган кашкавал
- зехтин или масло
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете една супена лъжица зехтин и запържете нарязания спанак и част от пресния лук. Разбъркайте и пресипете сместа в намаслена тавичка. Разбийте яйцата с готварската сметана и залейте спанака.
Подправете със сол и черен пипер. Сварете картофите, обелете ги и сложете в купа. Намачкайте с вилица, добавете заквасената сметана, крема сиренето и маслото. Подправете със сол и черен пипер и с помощта на преса пригответе пюре.
Покрийте спаначената смес с кашкавала, подредете резенчетата шунка, напълнете кухненски пош с готовото пюре и шприцовайте. Загрейте фурната на 200 градуса, запечете ястието за 25-30 минути и поръсете с останалия пресен лук. Охладете, разрежете и поднесете ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.queenofmykitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Салати от булгур и спанак
Коментари към Спаначен пай с шунка, кашкавал и картофено пюре