Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)

Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)

Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна) - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 3-4 глави лук
  • 3 моркова
  • 2 дафинови листа
  • 2-3 чаени чаши вода
  • подправки на вкус
  • олио за запържване

 

Начин на приготвяне:

Измийте добре пилето, разрежете го на порции.

Главите лук обелете, измийте и нарежете на полукръгчета.

Морковите също обелете и измийте, след това ги настържете едро.

Запържете леко месото в тиган и прехвърлете в тенджера, която може да сложите във фурната, или използвайте друг подходящ за целта съд.

В същата мазнина задушете зеленчуците и тогава ги изсипете при пилешкото.

Добавете подправките, дафиновите листа и залейте с водата, която подсолете на вкус. Затворете с капак и сложете във фурната за около час.

Ястието може да сервирате самостоятелно или с любима гарнитура.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmanexpress.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкетиАлт. медицинаСнимкиИсторияБотаника