Пържени пилешки трътки с подправки
Необходими продукти:
500 грама пилешки трътки (за предпочитане охладени, не замразени)
зехтин
червен пипер
семена кимион
сол
други подправки и билки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете трътките в подходящ съд. Залейте със зехтин, който да заема 2-3 сантиметра от височината на съда. Включете котлона на максимална температура и не затваряте тигана с капак.

Добавете подправките и пържете трътките в кипящата мазнина в продължение на 15-20 минути като през това време бъркайте непрекъснато.

Трътките ще придобият красив златист цвят и ще станат хрупкави. Ако предпочитате, може да ги изпечете на скара - резултатът също е неустоим.

Не забравяйте за охладите предварително бирата :)
Добър апетит!
Снимки: sv-bob.livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
- Как и колко да варим субпродуктите (І част)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Свински език – хранителен състав, предимства и противопоказания
- Говеждо виме
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Месо на токачка
Коментари към Пържени пилешки трътки с подправки