Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 500 грама пилешки дробчета
- 400 грама пилешки сърчица
- 300 грама пилешки воденички
- 2 глави кромид лук (големи)
- сол и черен пипер
- 1 жълтък
- 3 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Почистете старателно всички дреболии, измийте ги добре.
Налейте достатъчно вода в тенджера, сложете и сол, поставете върху котлона и изчакайте да заври. Тогава в нея изсипете воденичките, нека течността отново кипне (на силен огън), намалете температурата до средна и варете продукта в продължение на половин час. Тогава добавете сърчицата, а 20 минути по-късно и дробчетата. Варете всичко още 7-10 минути.
Обелете кромида и го нарежете максимално ситно, изпържете го в мазнината, докато придобие наситен златист цвят, но внимавайте да не го прегорите.
Отцедете субпродуктите от бульона, изчакайте да се охладят малко и ги нарежете на парчета (но не прекалено дребни), които смесете с изпържения лук. Овкусете с черен пипер, подсолете и плънката за баницата е готова.
Разделете листа бутер тесто на две части, като едната да бъде по-голяма от другата (1/3 и 2/3). По-голямата разточете, докато се получи пласт, достатъчен да покрие дъното и стените на тавата, в която ще печете баницата, и малко от тестото да излиза извън съда.
След като сложите бутер основата във формата, разпределете пълнежа от пилешки дреболии с лук и затворете краищата не тестото към центъра на съда, така ще се покрие част от субпродуктите.
Разточете и останалото тесто, него сложете върху пилешката смес и прищипете леко краищата.
Направете малки разрези по повърхността, която намажете с жълтъка, разбит с малко вода.
Сложете тавата в загрята на средна температура фурна за 30-40 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakprosto.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
- Как и колко да варим субпродуктите (І част)
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Пилешки дробчета с лук
Коментари към Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии