Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии

Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии

от 28 март 2019г.
Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 500 грама пилешки дробчета
  • 400 грама пилешки сърчица
  • 300 грама пилешки воденички
  • 2 глави кромид лук (големи)
  • сол и черен пипер
  • 1 жълтък
  • 3 супени лъжици масло

 

Начин на приготвяне:

Почистете старателно всички дреболии, измийте ги добре.

Налейте достатъчно вода в тенджера, сложете и сол, поставете върху котлона и изчакайте да заври. Тогава в нея изсипете воденичките, нека течността отново кипне (на силен огън), намалете температурата до средна и варете продукта в продължение на половин час. Тогава добавете сърчицата, а 20 минути по-късно и дробчетата. Варете всичко още 7-10 минути.

Обелете кромида и го нарежете максимално ситно, изпържете го в мазнината, докато придобие наситен златист цвят, но внимавайте да не го прегорите.

Отцедете субпродуктите от бульона, изчакайте да се охладят малко и ги нарежете на парчета (но не прекалено дребни), които смесете с изпържения лук. Овкусете с черен пипер, подсолете и плънката за баницата е готова.

Разделете листа бутер тесто на две части, като едната да бъде по-голяма от другата (1/3 и 2/3). По-голямата разточете, докато се получи пласт, достатъчен да покрие дъното и стените на тавата, в която ще печете баницата, и малко от тестото да излиза извън съда.

След като сложите бутер основата във формата, разпределете пълнежа от пилешки дреболии с лук и затворете краищата не тестото към центъра на съда, така ще се покрие част от субпродуктите.

Разточете и останалото тесто, него сложете върху пилешката смес и прищипете леко краищата.

Направете малки разрези по повърхността, която намажете с жълтъка, разбит с малко вода.

Сложете тавата в загрята на средна температура фурна за 30-40 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakprosto.ru

Още по темата:
  • Как и колко да варим субпродуктите (2 част) Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
  • Как и колко да варим субпродуктите (І част) Как и колко да варим субпродуктите (І част)
  • Пържени пилешки трътки с подправки Пържени пилешки трътки с подправки
  • Печени кюфтета от субпродукти в було Печени кюфтета от субпродукти в було
5.0/5 1 оценка

Коментари към Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии
    www.framar.bg 
    на 06 December 2025 в 22:02
    Коментирайте "Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Пилешки дробчета с лук
  • Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
  • Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
  • Как и колко да варим субпродуктите (І част)
  • Говеждо виме
  • Банички със сирене
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Баница с риба и лук
  • Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанкиАлпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъжОтстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децатаPegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

от 04 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 36 дни, 10 часа и 59 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 46 дни, 7 часа и 11 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕРДОСЕК капсули 300 мг * 20

ОПТИМИ ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 100 мл

ХЕРБАЛКАН ЖЕНСКА ГРИЖА тинктура 50 мл

СУМАМЕД таблeтки 500 мг * 3 ТЕВА

ОСТРОВИТ КРЕАТИН МОНОХИДРАТ НЕОВКУСЕН 500 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 18:39:10

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: Вели от 05 дек 2025г. в 16:52:39

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 16:34:00

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: Тони Трайчева от 05 дек 2025г. в 15:37:00

РЕМИФЕМИН таблетки * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 15:18:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival