Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии

Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии

от 28 март 2019г.
Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 500 грама пилешки дробчета
  • 400 грама пилешки сърчица
  • 300 грама пилешки воденички
  • 2 глави кромид лук (големи)
  • сол и черен пипер
  • 1 жълтък
  • 3 супени лъжици масло

 

Начин на приготвяне:

Почистете старателно всички дреболии, измийте ги добре.

Налейте достатъчно вода в тенджера, сложете и сол, поставете върху котлона и изчакайте да заври. Тогава в нея изсипете воденичките, нека течността отново кипне (на силен огън), намалете температурата до средна и варете продукта в продължение на половин час. Тогава добавете сърчицата, а 20 минути по-късно и дробчетата. Варете всичко още 7-10 минути.

Обелете кромида и го нарежете максимално ситно, изпържете го в мазнината, докато придобие наситен златист цвят, но внимавайте да не го прегорите.

Отцедете субпродуктите от бульона, изчакайте да се охладят малко и ги нарежете на парчета (но не прекалено дребни), които смесете с изпържения лук. Овкусете с черен пипер, подсолете и плънката за баницата е готова.

Разделете листа бутер тесто на две части, като едната да бъде по-голяма от другата (1/3 и 2/3). По-голямата разточете, докато се получи пласт, достатъчен да покрие дъното и стените на тавата, в която ще печете баницата, и малко от тестото да излиза извън съда.

След като сложите бутер основата във формата, разпределете пълнежа от пилешки дреболии с лук и затворете краищата не тестото към центъра на съда, така ще се покрие част от субпродуктите.

Разточете и останалото тесто, него сложете върху пилешката смес и прищипете леко краищата.

Направете малки разрези по повърхността, която намажете с жълтъка, разбит с малко вода.

Сложете тавата в загрята на средна температура фурна за 30-40 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakprosto.ru

Още по темата:
  • Как и колко да варим субпродуктите (І част) Как и колко да варим субпродуктите (І част)
  • Как и колко да варим субпродуктите (2 част) Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
  • Пържени пилешки трътки с подправки Пържени пилешки трътки с подправки
  • Сварени свински дреболии с орехи и чесън Сварени свински дреболии с орехи и чесън
5.0/5 1 оценка

Коментари към Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии
    www.framar.bg 
    на 07 September 2025 в 11:00
    Коментирайте "Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Пилешки дробчета с лук
  • Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
  • Как и колко да варим субпродуктите (І част)
  • Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
  • Отворена баница със сирене и билки
  • Банички със сирене
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Рецепти за дърпана баница със сирене
  • Баница с топено сирене и лук
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Отменят задължителните ваксинации в американския щат ФлоридаОтменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

Отменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

от 05 сеп 2025г.Прочети повече
Огнище на eбола в Конго взе 15 жертвиОгнище на eбола в Конго взе 15 жертви

Огнище на eбола в Конго взе 15 жертви

от 05 сеп 2025г.Прочети повече
Рядка оперативна техника по време на бременност води до успешно ражданеРядка оперативна техника по време на бременност води до успешно раждане

Рядка оперативна техника по време на бременност води до успешно раждане

от 05 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 9 дни, 19 часа и 23 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 52 дни, 21 часа и 42 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИОДЕРМА СЕНСИБИО ГЕЛ МУСАНТ 500 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ MIDNIGHT DESERT ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ GOLDEN SAFRAN ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

АВАНОР таблетки 40 мг * 30 ТЕВА

ЦИСТОМИЦИН гранули за перорален разтвор в саше 3 г * 1

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 сеп 2025г. в 16:27:26

ХИДРОФЕРОЛ меки капсули 0.266 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 сеп 2025г. в 16:27:04

ХИДРОФЕРОЛ меки капсули 0.266 мг * 10

Коментар на: Моника от 05 сеп 2025г. в 16:22:29

ДЕФЕНДИЛ ИМУНОГЛЮКАН P4H сироп 120 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 сеп 2025г. в 16:20:49

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: Моника от 05 сеп 2025г. в 16:18:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival