Печени кюфтета от субпродукти в було

Необходими продукти:
250 грама свинско месо
200 грама сварен бял дроб
400 грама изпържен говежди черен дроб
400 грама сварено свинско сърце
300-400 грама свинско було
2 големи глави лук
6 скилидки чесън
1 яйце
сол
черен пипер
нарязан магданоз
олио
Начин на приготвяне:
Залейте белия дроб и сърцето със студена вода, нека престоят в нея една нощ и след това отцедете течността, налейте чиста вода и сварете. Оставете да се охладят.
Черния дроб нарежете на парчета и изпържете в олио, като вътрешността им трябва да остане розова.
Лука изпържете до златисто, добавете накълцаните скилидки чесън и след 2 минути сварете съда от котлона.
С помощта на машинка за мелене на месо или друг подходящ уред смелете едро сърцето, двата дроба и месото. Смесете ги с лука, чукнете яйцето и подправете със сол и черен пипер.
Булото нарежете на квадрати и в средата на всеки сложете по кюфтенце от субпродуктите, което увийте в "мрежата".
Приберете в хладилника за 40 минути, после изпечете в сух тиган, докато се образува румена коричка от всички страни.
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
Снимки: loveandcook.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
Коментари към Печени кюфтета от субпродукти в було