Печени кюфтета от субпродукти в було
Необходими продукти:
250 грама свинско месо
200 грама сварен бял дроб
400 грама изпържен говежди черен дроб
400 грама сварено свинско сърце
300-400 грама свинско було
2 големи глави лук
6 скилидки чесън
1 яйце
сол
черен пипер
нарязан магданоз
олио
Начин на приготвяне:
Залейте белия дроб и сърцето със студена вода, нека престоят в нея една нощ и след това отцедете течността, налейте чиста вода и сварете. Оставете да се охладят.
Черния дроб нарежете на парчета и изпържете в олио, като вътрешността им трябва да остане розова.
Лука изпържете до златисто, добавете накълцаните скилидки чесън и след 2 минути сварете съда от котлона.
С помощта на машинка за мелене на месо или друг подходящ уред смелете едро сърцето, двата дроба и месото. Смесете ги с лука, чукнете яйцето и подправете със сол и черен пипер.
Булото нарежете на квадрати и в средата на всеки сложете по кюфтенце от субпродуктите, което увийте в "мрежата".
Приберете в хладилника за 40 минути, после изпечете в сух тиган, докато се образува румена коричка от всички страни.
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
Снимки: loveandcook.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
- Как и колко да варим субпродуктите (І част)
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Свински бъбреци – здравни ползи и противопоказания за консумация
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Топъл сандвич от ръжен хляб с говеждо кюфте
- Говежди бъбреци
- Говеждо виме
- Свински език – хранителен състав, предимства и противопоказания
Коментари към Печени кюфтета от субпродукти в було